Odgođena nastava u ŽZH

Zbog niskih temperatura u svim osnovnim i srednjim školama na području Županije Zapadnohercegovačko nastava je odgođena do srijede, 11. siječnja 2017. godine, potvrdila je resorna ministrica Ružica Mikulić.

Iako je tijekom subote ujutro ministrica izjavila za posuški radio Plus da neće doći do odgode nastave u ŽZH, ona je ipak u ranim poslijepodnevnim satima potvrdila da nastave neće biti.

”Došlo nam je jako puno zahtjeva od roditelja, najviše iz sjevernih mjesta posuške općine, pa i sela Vir te iz širokobriješkog sela Crnač, ali iz Sindikata i odlučili smo nastavu ipak odgoditi do srijede”, izjavila je ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa ŽZH Ružica Mikulić.

Ukoliko se loše vrijeme nastavi tijekom sljedećeg tjedna, postoji mogućnosti da se nastava odgodi do 16. siječnja.

”Tijekom ponedjeljka i utorka vidjet ćemo što će biti s vremenom. Ako ne bude bolje, odgodit ćemo cijeli tjedan”, dodala je ministrica Mikulić.

Niske temperature koje ovih dana vladaju zapadnom Hercegovinom stvorile su sigurno probleme u većini škola kada je grijanje u pitanju. Učionice nisu grijane od posljednjeg dana nastave prvog polugodišta, točnije 23. prosinca, a poznavajući situaciju u našim školama – bit će veliki problem ugrijati sve učionice.

Ministrica Mikulić istaknula je da se na gorivu za grijanje neće štedjeti.

”Svi ravnatelji su dobili naputke da pomalo puštaju grijanje ovaj vikend da cijevi ne popucaju od leda. Ali će se dan prije početka nastave svakako upaliti grijanje na cijeli dan u svim školama, bez obzira koliko se potroši goriva”, zaključila je u razgovoru za portal Jabuka.tv ministrica obrazovanja, znanosti, kulture i športa Županije Zapadnohercegovačke.

Podsjećamo, u petak je iz Ministarstva obrazovanja, znanosti, kulture i sporta Hercegovačke-neretvanske županije potvrđeno da će nastava i u ovoj županiji biti odgođena do 11. siječnja.